GROOTSE LAMMERT DE WIND ZEGEVIERT IN RONDE 8

Lammert de Wind
Lammert de Wind

Het was gisteren een gedenkwaardige dag voor Drachtster Lammert de Wind. Na uitstekend 4de te zijn geworden op het NRT van ‘t Lohr, liet hij gisteren 32 deelnemers zijn hakken zien en pakte de winst op grootse wijze. Lammert liep een ronde van 49 slagen, waaronder 7 birdies!  Met deze geweldige ronde won hij zowel de strokeplay als de stableford met overmacht. Op 4 slagen volgden Jeroen de Groot en Stephan v.d. Berg met een rondje van 53 slagen. Jurgen Steenwelle volgde met 55 slagen en Joep van Mourik werd 5de met 56 slagen. De routiniers Henk Hageman en Ele Snieder eindigden gebroederlijk op 57 slagen.
Lammert pakte bij de stableford  maar liefst 45 punten, wat een handicapverbetering opleverde van -0.9! Grouster Robin de Groot bemachtigde 40 punten na een rondje van 63 slagen en werd tweede. Derde werd de weer goed spelende Joep van Mourik met 38 punten.
De neary was deze ronde een prooi voor Ele Snieder met 4.16 op hole 17. Hole in One manager Bert ten Brink hoefde deze avond niets uit te keren.
Voorzitter Steven van Griethuijsen maakte er een mooie prijsuitreiking van met verrassende wendingen. Lammert en Robin gingen met flesjes water naar huis en de 1ste bos gele uien was, tot zijn grote verrassing voor Hans Verheij, die duidelijk in zijn nopjes was met de uien. De 2de bos uien leek naar Siska Wiersma te gaan, maar Siska kreeg de opdracht de uien weg te geven aan de man met de witste benen! Het was meteen al duidelijk dat Tim Kok met deze eer ging strijken.
Al met al een mooie pitch en puttavond, die toch vooral de geschiedenis in zal gaan als “De avond van Lammert de Wind”, alias LDW, te Drachten. Proficiat Lammert!

Voor de stand klik hier.

Volgende week 29 mei beginnen we om 19.30 uur i.vm. drukte op de baan. Schrijf je tijdig in!

Reactie achterlaten