MIENT KOBES EN JEROEN ADEMA WINNAARS GRUTTE PIER CUP 2018

Met een tegenvallend deelnemersveld van 36 pitch en putters ging de beslissende 2de ronde van de Grutte Pier Cup in Koudum van start.
Op de prima geprepareerde baan in Koudum werden ronde 3 en 4 gespeeld. Goed 9.30 uur gingen de spelers los in flights van 2.
Zoals bekend tellen de beste 3 ronden voor de eindscore. Na 4 ronden bleek dat Workummer Jeroen Adema met  37, 41 en 40 punten, dus in totaal 118 stablefordpunten, winnaar en opvolger van Sierd de Boer werd bij de Stableford. Jeroen mocht dus naar huis met de fraaie Grutte Pier Wisselbeker. Proficiat Jeroen!
Ook Leeuwarder Tim Kok leverde een uitstekende prestatie door met 1 puntje verschil 2de te worden, met in totaal 117 punten. En verrassend 3de werd de toekomstige Koudummer Jesse Nauta met 116 punten, net zoveel als Bart de Boer. Heel knap 5de werd, de beste vrouw van de dag, Janna vd Heide, die vandaag na 2 rondjes van respectievelijk 56 en 59 slagen, in totaal 114 punten verzamelde.

Bij de Strokeplay had Mient Kobes  in Leeuwarden al een aardige voorsprong op Wim de Jong opgebouwd. De 3de ronde van Mient was geweldig, met 47 slagen tegen Wim 51, vergrootte Mient z’n voorsprong op de titelverdediger van 2017. Met z’n beste 3 ronden van 47,52 en 52, dus in totaal 151 slagen werd Mient, dik verdiend, de uitstekende winnaar van de Grutte Pier Cup 2018, bij de Strokeplay.
Grote klasse, Mient!
Wim werd 2de met in totaal 164 slagen en de prima spelende Sjoerd de Boer 3de met 172  slagen. Jos Bouma, op de weg terug, werd 4de met 176 slagen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijzen, ook de niet-prijswinnaars bedankt voor jullie deelname, want zonder jullie zijn er ook geen winnaars! Al moet het de organisatie wel van het hart dat het aantal deelnemers ronduit teleurstellend was.
Titia en Lammert bedankt voor jullie gastvrijheid, enthousiasme en uitstekende lunch en uiteraard ook nog een woord van dank voor onze sponsor, Bierbrouwerij Grutte Pier in Leeuwarden.

Klik hier voor de Eindstand.

 

Als winnaar van Friesland in de Beerwulf Brouwerij Verkiezing 2018 strijdt Bierbrouwerij  Grutte Pier mee om de landelijke titel.

Vergeet dus niet te stemmen op Bierbrouwerij Grutte Pier: www.friesestrijd.nl

Tot volgend jaar!

Reactie achterlaten