BORKER BOYS WINNEN OPEN FRIES SENIOREN TOERNOOI 2018

Börker boys (Jannes Bos en Meint van der Werf)

Jannes Bos en Meint v.d. Werf , alias De Börker Boys, uit Orvelte, pakten gisteren in een overwegend droog, winderig maar ook lenteachtig Leeuwarden verdiend de Oldehove’s  2018.

Gelukkig was de baan in Zuiderburen  net op tijd vorstvrij en kon er gespeeld worden. Om 10.30 stonden 22 koppels aan de start voor de 1ste ronde Fourball Betterball. Mooi dat er ook koppels buiten onze provinciegrenzen  uit o.a Groningen, Orvelte, Nijeveen, Papendal (Noell Shannon) en Epe acte de présence gaven.

Na deze 1ste ronde namen de Börker Boys meteen de leiding na een rondje 53 (netto 48) nipt voor DOS 46- Jaap Kleinpaste en Henk Woudstra- met een rondje 52 (netto 49) en voor “goud van oud ” HeDo -Henk Hageman en Douwe de Bruin -met een knap rondje van 49 slagen, het beste bruto rondje van de 1ste ronde (netto ook 49 ).

Vervelend was dat Willem Bronsveld met hartkloppingen de strijd moest staken. Het gaat inmiddels  beter met Willem. Willem sterkte.

Na een prima lunch  stonden de pitch en putters al weer te popelen om met het rondje Texas Schramble te beginnen.Voor de aanwezige toeschouwers viel er zo nu en dan te genieten van subtiel afslag-,chip-en putwerk. En vanzelfsprekend viel  er ook de nodige persoonlijke “dramatiek” zoals shankers, toppers en ander knoeiwerk, te aanschouwen. Na een kort miezerig regentje aan het begin van de 2de ronde, klaarde het op en werd de lente voelbaar en ging het spelpeil omhoog. ShanSto – Noell Shannon en Koos Storm -liepen met 48 het beste bruto rondje .De grote vraag was natuurlijk, zouden de Börker Boys hun leidende positie kunnen handhaven, want er waren natuurlijk nogal wat kapers op de kust zoals DOS 46, Dijkman/vrouw, The Flintstones- Gillian Quanjer en Fred Pachter, Watt en half Watt- Steven van Griethuysen en Hans Verheij-, HeDo en ShanSto.

De ontketende Griethuysen en Verheij gooiden er een geweldige  eindsprint uit met een bruto rondje van 49 (netto 46). Maar door hun mindere eerste ronde bleven ze net buiten de prijzen. De Börker Boys  liepen net als in de 1ste ronde bruto 53 ( netto 48 ) en die score bleek toereikend genoeg om de 1ste prijs te pakken.

Proficiat Jannes en Meint! Jaap Kleinpaste en Henk Woustra werden 2de met een rondje 52 ( netto 49), nipt voor De Dijkmannen met een bruto rondje van 51 slagen (netto 46). De Dijkmannen vielen de laatste 5 jaar 4x in de prijzen! Chapeau!

Dos 46 (Jaap Kleinpaste en Henk Woudstra)

Dijkman/vrouw (Kornelis en Detty Dijkman)

Bij de prijsuitreiking bedankte, de steeds minder bij stem rakende, toekomstige voorzitter Steven van Griethuysen de spelers voor hun sportieve deelname, de familie Ytsma voor de baanpreparatie, lunch en gastvrijheid. Ook natuurlijk een woord van dank voor de invallers, mevrouw Bos en Mient Kobes.

Zo kwam er een einde aan een mooie pitch en putt dag

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien.

 

Reactie achterlaten