ESTHER DE SCHIFFART EN MAURITS RANGKOUW WINNEN ELFSTEDEN CROSS COUNTRY 2017

Vandaag werd onder zware omstandigheden- zeer drassige baan en vele stevige buien- de 4de editie van het Elfsteden Cross Country Toernooi 2017 gespeeld.
Met een volle lijst- 22 koppels- en zelfs met koppels op de wachtlijst, gingen na het welkomstwoord en wedstrijduitleg van Elfstedenvoorzitter Wietse Ytsma,  de koppels de wei in voor de 1ste ronde, waarin  het format fourball gespeeld werd.

Maurits Rangkouw en Esther de Schiffart

Met een rondje van 33 slagen liet het bij voorbaat favoriete team Antivries-Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw – er geen gras over groeien. Met maar liefst 5 slagen minder dan de verrassende Zuiderkruizen-Bruno vd Heide en Jelmer Slager-en het team D.E.O- Eric Hoogterp en Harry Steggerda, ging Antivries aan de leiding.
Stavoren ( hole 5 ) bleek voor velen een lastig te nemen hindernis; de bal moest met de juiste hoogte en lengte over het bos geslagen worden. Het nemen van deze hole kostte vaak nogal wat tijd, omdat er veel om de ballen in en om het bos  gezocht moesten worden.
Na een paar belegde broodjes met heerlijke snert weggespoeld te hebben, ging de 2de ronde van start met als format Greensome. Ook bij deze spelvorm hadden De Schiffart en Rangkouw de minste slagen nodig. Net zoveel trouwens als het duo  Wim & Co -Wim Teeuw en Kees Jan Slotemaker. Met een rondje 37 bleven ze het team Gotsjetoek- Lammert de Wind en Jeroen de Groot-1 slag voor. De teams De Kluners, Leeuwarder Jets, De Doorlopers en De Snitzels hadden 39 slagen nodig.
Nadat een ieder enigszins was opgewarmd en onder het genot van een drankje en bitterballen was het tijd voor de prijsuitreiking.

Lammert de Wind en Jeroen de Groot

Wiebe en Sjoerd de Boer

Voorzitter Ytsma van de Friesche Elfsteden Vereniging bedankte eerst een ieder voor zijn en haar deelname en roemde de goede Elfstedensfeer. Uiteraard werd  vaste sponsor Bakkerij Van Eck, met nu ook een prachtige bakkerij in de gezellige Nieuwe Oosterstraat, bedankt voor de suikerbroden en amandelstaven.
De teams De Kluners, De Leeuwarder Jets en D.E.O. eindigden gelijk op de 3de plaats.
Na rijp beraad van de wedstrijdcommissie werd het team De Kluners- de gebroeders Sjoerd en Wiebe de Boer- vanwege hun iets betere “eindsprint” 3de en gingen met een fraaie beker en wat lekkers terug naar Koudum. Met 1 slag minder werden Lammert de Wind en Jeroen de Groot 2de met een totaal van 77 slagen. Ook voor hen een mooie beker, een suikerbrood en een fles wijn. En de winnaars werden, met maar liefst 7 slagen minder,  Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw met 70 slagen! Proficiat Esther en Maurits!
In z’n overwinningsspeech bedankte Maurits de familie Ytsma en roemde de in uitstekende staat verkerende greens. Verder was er een woord van dank voor alle spelers en in het bijzonder voor de gezelligheid van z’n flightgenoten .
Als laatste vroeg nestor Douwe de Bruin aandacht voor het project Schoolspullen voor de kinderen van SOS/Doneeractie.nl in Marokko. Linda van der Veen, de dochter van Douwe, zet zich in voor dit project. Na Douwe z’n woorden ging al snel de pet rond en dat leverde weer een mooi bedrag op.Van al het gedoneerde geld zal in Marokko schoolspullen voor kinderen in Oit Ouris gekocht worden. De familie De Bruin reist donderdag af naar Marokko om zelf het ingezamelde geld te brengen. Voor degene die ook nog wil doneren, ga naar Facebook en typ bij zoeken Linda van der Veen in en je komt vanzelf op de juiste plaats.
Zo kwam er een mooi einde aan een nat, maar enerverend  Elfsteden Toernooi 2017.
Tot volgend jaar!

Eindstand na ronde 2

Klik hier voor een grote weergave

Reactie achterlaten