TEAM LEEUWARDEN VALT BUITEN DE PRIJZEN OP NK CLUBTEAMS

Zaterdag 21 oktober werd er op de baan van Diepenheim het NK voor Clubteams georganiseerd door de PPBN.
Tien sterke teams uit het heel het land gingen in het Twentse land de strijd met elkaar aan.
Er stonden 4 ronden op het programma, dus het zou een latertje worden. De 1ste ronde moest er een single matchplay gespeeld worden. Het lot was onze Leeuwarder spelers, Mient Kobes, Jeroen de Groot, Jurgen Steenwelle, Henk Hageman, Ele Snieder en Lammert de Wind niet echt gunstig gezind. De Leeuwarders pakten 6 punten -3 x winst/3x verlies. Door dit resultaat moesten de Ljouwerters o.l.v. coach Hein de Vries , na 1 ronde al, gaan strijden om de plaatsen 5 t/m 8. Toch wel wat teleurstellend voor de mannen en de volgers.

Clubteam 2017
Hein de Vries (Captain), Jeroen de Groot, Jurgen Steenwelle en Lammert de wind, (zittend vlnr) Elle Snieder, Mient Kobes en Henk Hageman

In ronde 2 en 3 pakten de Friese hoofdstedelingen netjes 10 punten, evenveel als team Koekange, dus moest de 4de ronde tegen de Drenten de beslissing brengen omtrent de  5de plaats.

Onze helden raakten wat vermoeid en gingen helaas met 8 tegen 4 het schip in tegen de Drenten. Hierdoor werden de Leeuwarders dus  6de. Een ,volgens de kenners, enigszins tegenvallend resultaat.  Maar ja, het is golf en de strijd wordt vaak op details beslist.
Wel nog even een groot compliment aan onze oudjes Henk en Ele, die al hun partijen in winst wisten om te zetten en birdie na birdie lieten noteren! Ook de debuterende Lammert de Wind speelde uitstekend. Lammert heeft zelfs de blaren in z’n schoenen gelopen voor het goede resultaat. Tukker Jurgen Steenwelle had graag op z’n geboortegrond beter gepresteerd. Over Jeroen de Groot en Mient Kobes was coach Hein de Vries ook niet helemaal tevreden. Het kan natuurlijk ook niet altijd kermis zijn!

Nederlands Kampioen werd het team van Diepenheim gevolgd door het sterke team Groningen en derde werd team Oostwold.

Onze mannen hebben gestreden voor wat ze waard waren en het moet gezegd, de mannen liepen er weer pico bello bij in hun donkerblauwe water- en winddichte jacks beschikbaar gesteld door De Friesche Verf- en Oliehandel te Leeuwarden. Bedankt Jan v.d Veen!
Mient Kobes heeft speciaal voor dit kampioenschap mooie polo’s van de ING Bank Leeuwarden gekregen. Ook hiervoor onze dank.

Tegen bedtijd zaterdagavond  kwam  er voor de mannen een einde aan een lange enerverende en slopende dag.

Voor volledige uitslag zie www.ppbn.nl

Reactie achterlaten