RAIDERCUP 2017 , FRIEZEN KOMEN TEKORT TEGEN GRONINGERS.

Vandaag werd op een zonovergoten, prima geprepareerde baan in Zuiderburen de 4de editie van de Raidercup gespeeld. De Raidercup is 4 jaar geleden op initiatief van de  Groningers, Martin Weber, Renze Hasper en de Fries Jasper Meinema in het leven geroepen. Met 2 overwinningen voor de Groningers tegen 1 voor de Friezen , was het vandaag zaak voor de Friezen om op eigen baan de stand in evenwicht te trekken.
Dat dat een hele toer zou worden, was duidelijk. Het Friese team was toch enigszins verzwakt door het ontbreken van enkele Friese topspelers.
Na de 1ste ronde  Fourball Betterball namen onze Oosterburen met 6-2 duidelijk de leiding.

Het Groninger team

Na de vroege lunch was het tijd voor de moeilijke spelvorm Foursome. Deze ronde deden de Friezen het prima, 4,5 tegen 3,5 winst! Deze kleine winst bood weer perspectief en gaf hoop voor de 3de ronde singles matchplay. De meeste  Friezen begonnen dan ook uitstekend aan ronde 3 en hielden gelijke tred met de sterke Groningers, maar halverwege zakten de Friezen weg, ver weg en werden voorsprongen uit handen  gegeven. Met 13 tegen 3 waren de Groningers gewoon te sterk.
Met een eindstand van 22,5 – 9,5 werden de Friezen uiteindelijk overlopen.De Raidercup gaat weer voor een jaar naar het Groningse land.

Het is ze gegund en de overwinning was duidelijk en verdiend. Voor onze mannen is het een zaakje van uithuilen en opnieuw beginnen.
Dennis van Mastrigt heeft de hele dag gefilmd en binnenkort zal zijn reportage te zien zijn op onze site www.ppgz.nl en op raidercup.ppgz.nl.
Vanaf deze plaats willen we de spelers, Dennis, de familie Ytsma en de organisatie  bedanken voor het welslagen van de Raidercup 2017.
Namens de spelers ook Bakkerij  Van Eck uit Damwoude bedankt voor het lekkere suikerbrood.

Het Friese team

Allemaal tot volgend jaar bij de 5de editie van de Raidercup.

Reactie achterlaten