WILLEM BRONSVELD NOORD NEDERLANDS KAMPIOEN!

Willem Bronsveld
Willem Bronsveld

Afgelopen zondag werd er op de pitch en putt baan van Orvelte gestreden om de Noord Nederlandse titels bij de heren, dames en senioren. Een grote delegatie Leeuwarder senioren en heren stond aan de start. De baan was flink drassig en verschillende holes waren een behoorlijke uitdaging en vele greens waren niet zo best.
Maar het is een prachtige, gezellige en goed georganiseerd toernooi geworden.
Het werd voor  ons lid Willem Bronsveld helemaal een prachtige dag.  Na 2 ronden stond de sterk spelende Heerenvener 3de met 121 slagen, na de Nederlandse Ier Noel Shannon (115 slagen) en ex equo Ele Snieder, Lammert de Wind en Douwe de Bruin met 120 slagen.
De 3de ronde moest de beslissing brengen. Noel liet t een beetje zitten met een rondje 61.
Ele, Douwe en Lammert liepen een rondje van achter in de 50. Maar dat bleek niet genoeg. Want  Willem liep een nieuw persoonlijk record en dat op een vreemde baan! Met een hole in one kwam Willem uit op 54 slagen en passeerde met deze score z’n clubgenoten Lammert, Ele en Douwe en ook nog leider Noel met 1 slag! Een geweldige prestatie van Willem Bronsveld, die daarmee voor een geweldige verrassing en ontknoping zorgde. Tijdens de prijsuitreiking werd Willem dan ook terecht luid toegezongen door z’n clubgenoten.
Willem van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap!Willem kan als een tevreden man dinsdag in het vliegtuig stappen richting Kos. Fijne vakantie.


Ele Snieder werd 3de en Douwe de Bruin en Lammert de Wind werden gedeeld 4de.
Jan Ruiter en Max de Vries deden het ook prima met een 6de en 7de plaats. We kunnen dus rustig stellen dat onze Leeuwarder senioren het uitstekend gedaan hebben.
Bij de heren had Jurgen Steenwelle en Mient Kobes niet de vereiste vorm om in de prijzen te vallen. Mient werd 4de en Jurgen 6de. Winnaar bij de heren werd Marcel Ahuis.
Joey Steenbakkers zorgde nog voor een Koudummer succes door zilver te pakken bij de heren.  Ook Tjitske de Jong kon op een goed toernooi terug zien door bij de dames eveneens het zilver te pakken. Gefeliciteerd Joey en Tjitske!
Het Noord Nederlands Kampioenschap 2018 zal in Leeuwarden gespeeld worden.

Reactie achterlaten