HENK HAGEMAN EN JURGEN STEENWELLE SUCCESVOL OP NK STROKEPLAY.

Zondag j.l werd er op de pitch en puttbaan in Zuiderburen, gestreden om het Nederlands Kampioenschap Strokeplay bij de dames, senioren en heren.
Ondanks het feit dat er de afgelopen week een enorme hoeveelheid regenwater naar beneden was gekomen, was de baan prima bespeelbaar.
Het is een mooi en enerverend Nederlands Kampioenschap geworden. Bij de dames werd de titelverdedigster van vorig jaar Suzanne Bosch uit Papendal onttroond door Gillian Quanjer uit Epe. De sympathieke Quanjer, die meestal Bosch  voor moet laten gaan, wees de Papendalse nu resoluut terug. Gillian had  7 slagen minder nodig dan Suzanne. Gillian van harte met dit kampioenschap! Ook Suzanne gefeliciteerd, al ben je waarschijnlijk niet helemaal gelukkig  met het zilver.

Susanne Bosch, Gilian Quanjer en Tjitske de Jong

De 3de prijs was, heel verdienstelijk, voor  de knap spelende 73 jarige Tjitske de Jong uit Koudum, die 1 slag meer nodig had dan Suzanne. Complimenten Tjitske!
Bij de senioren was de spanning in de finale om te snijden. De titelstrijd ging tussen onze Mantgummer  titelverdediger, Henk Hageman, Koos Storm uit Orvelte en Marten Verbeek van  Papendal. Na 72 holes werd Marten Verbeek met 1 slag minder dan Henk  en  Koos, Nederlands Kampioen bij de senioren. Heel jammer voor Henk, want naar mate de dag vorderde, des te beter ging Henk spelen. Was Henk z’n 2de ronde van 60, maar een gewone ronde van 56 geweest… Maar ja als……
Henk Hageman en  Koos Storm  deelden het zilver. Toch weer een prima prestatie van Henk , die na en mindere periode er toch weer stond. Klasse Henk!
Uiteraard gaan onze felicitaties ook naar de uitstekend acterende Koos Storm en Marten Verbeek.

Koos Storm, Martin Verbeek en Henk Hageman

Bij de heren werd het helemaal een thriller. De op het NK debuterende Jurgen Steenwelle ging na 2 ronden, met uitstekend spel, brutaal aan de leiding  met 6 slagen minder dan wereldkampioen en titelverdediger Rolf Kwant.Er hing een sensatie in de bewolkte lucht boven Leeuwarden. Maar in de 3de ronde kreeg Jurgen  het moeilijk. De spanning en een gebrek aan toernooi ervaring ging de “Duitser” parten spelen. Na ronde 3 had Rolf Kwant de stand weer gelijk getrokken. Bij aanvang van ronde 4 stonden beide mannen gelijk met 152 slagen. De niet te onderschatten Marcel Ahuis zat met 154 slagen op het vinkentouw. De finale kreeg een soort van “Hitchcock” achtige ontknoping. Jurgen was een stuk “rustiger” dan in de 3de ronde.Halverwege stonden Jurgen , Rolf en Marcel  alle 3 rond de -10. Het was prachtig om mee te lopen en de spanning te voelen. Op hole 16 had Jurgen 2 slagen voor en leek op het kampioenschap af te stevenen…., maar op hole 17 ging het mis.
Rolf Kwant produceerde een fraaie birdie en Jurgen chipte veel te kort met als gevolg een bogey…. Weg voorsprong van 2 slagen….! Met alleen nog hole 18 te gaan bleek Rolf Kwant over de langste adem te beschikken en werd voor de 13de keer in zijn carrière Nederlands kampioen. Jurgen  moest ook nog de sterke Marcel Ahuis (paar prachtige lange putts ) voor laten gaan en werd 3de. Uiteindelijk een uitstekende prestatie van de debuterende Jurgen. Rolf Kwant bleek over 4 ronden 204 slagen nodig te hebben; Marcel Ahuis 205 slagen en Jurgen 206 . In z’n overwinningsspeech roemde de Nederlands kampioen Rolf  het spel van Jurgen.

Marcel Ahuis, Rolf Kwant en Jurgen Steenwelle

Jurgen z’n vrouw Selma en dochters glommen van trots. En ook het bestuur van de PPGZ glom stiekem mee.
De Leeuwarders Stephan van der Berg en Mient Kobes werden gedeeld 5de  met 211 slagen. Een verdienstelijk resultaat, al had er voor de ondermaats puttende Stephan veel meer ingezeten. Ook Joep van Mourik deed het redelijk door als 8ste te eindigen bij de senioren. Wim de Jong werd 15de bij de heren en Albert de Vries, Jan Haanstra en Lammert de Wind haalden de cut helaas niet. Volgende keer beter jongens.
Al met al was het een geslaagd Nederlands Kampioenschap Strokeplay met mooie Leeuwarder successen.En elke deelnemer toog naar huis met een heerlijke suikerbrood van Bakkerij van Eck uit Damwald. De spelers buiten Friesland zijn er gek op!Een topper die bakker Van Eck! Een ieder die heeft bijgedragen aan het  wel slagen van het toernooi, onze dank. Tot een volgende keer.

Voor een foto verslag klik HIER

Reactie achterlaten