KAMPIOENEN 2017: STEVEN VAN GRIETHUYSEN EN MIENT KOBES.

Steven van Griethuijsen Clubkampioen Stableford 2017

Gisteravond werd op een natte baan, maar met een mooie ondergaande zon op de achtergrond, de finale 24ste ronde gespeeld. Gezien de weersomstandigheden viel  het aantal deelnemers mee; 26 man/vrouw stonden aan de start.
Bij de stableford werd Dick Kok winnaar na een heel knap rondje van 58 slagen, wat dus 40 stablefordpunten opleverde. Knap werk Dick! Gedeeld 2de werden, heel knap Hans Verheij en Klaas Dijkstra met 39 punten. Beiden mannen stelden hun handicap bij met -0.3.
Bij de strokeplay werd Henk Hageman uitstekend 1ste met een rondje van 2 onder en stelde z’n handicap met -0.2 scherper. Jeroen de Groot werd 2de met een rondje par. Het was jammer dat de Wergeaster als een “oud wijf ” stond te putten, want een rondje onder de 50 had zomaar gekund. Mient Kobes liep een steady rondje par en bleef mooi in de buffer. Jurgen Steenwelle werd 4de met 55 slagen en Sjoerd Bosgra en Albert de Vries liepen een rondje 56, net voor de runners up Hans Verheij en Bert ten Brink met 57 slagen.
De neary was voor Tim Kok met 100 cm op hole 4. Goed werk Tim.
Crea Bea Detty Dijkman had een paar prachtige prijzen gemaakt en beschikbaar gesteld en deze gingen naar Jaap Betten en Klaas Dijkstra, gewoon omdat ze het verdienen. Detty bedankt!
De pakjes gember gingen naar Detty en de al het hele jaar in de lappenmand zittende Siska Wiersma. De winnaars van gisteravond gingen met broodjes en blikjes knakworsten naar huis.
Na de prijsuitreiking van ronde 24 was het tijd voor het bekendmaken van de winnaars van de clubcompetitie stableford en strokeplay 2017. Het was al een aantal weken duidelijk wie er met de bekers vandoor zouden gaan.
Bij de strokeplay werd de meest  stabiele speler dit jaar,

Mient kobes Clubkampioen Strokeplay 2017

Mient Kobes, overtuigend kampioen strokeplay 2017. Mient van harte gefeliciteerd en knap werk! De vakantie vierende Ele Snieder werd netjes 2de en het brons was voor Jurgen Steenwelle.
Bij de stableford was Steven van Griethyusen niet te houden.Steven heeft dit seizoen flinke progressie geboekt en z’n handicap staat inmiddels op 8.1. Steven gefeliciteerd met dit kampioenschap! Op ruime afstand werd Dick Kok 2de en ook Dick heeft een enorme sprong gemaakt; z’n handicap staat inmiddels op 7.6! Proficiat Dick. Derde werd de dit jaar uitstekende spelende Jetze Bakker, die een aantal keren competitie winnaar werd.

Kijk hier om te zien op welke plaats jij bent geëindigd.

Zondag a.s wordt er op de baan in Leeuwarden gestreden om het Nederlands Kampioenschap Strokeplay bij de heren, dames en senioren.
Verschillende Leeuwarder spelers komen in actie. Henk Hageman zal zijn titel van 2016 verdedigen. Verder zullen bij de senioren ook Joep van Mourik, Lammert de Wind en misschien nog Douwe de Bruin meespelen. Bij de heren zullen Stephan v.d.Berg, Jurgen Steenwelle, Wim de Jong en  Albert de Vries aantreden. Helaas is Jeroen de Groot door werkzaamheden verhinderd.
Vanaf 9.00 uur zijn jullie van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Prijsuitreiking zal rond de klok van 17.00 uur plaats vinden. Tot zondag!

Reactie achterlaten