JOHAN BOOMSMA EN JEROEN DE GROOT WINNAARS RONDE 22

Gisteravond ronde 22 met 25 deelnemers aan de start, waaronder 3 vrouwen.  Alies van der Meer maakte haar debuut op Leeuwarden. Welkom Alies.
Winnaar bij de stableford werd verrassend Johan

Johan Boomsma
Johan Boomsma

Boomsma met 41 stablefordpunten. Na maandenlang in een pitch en putt wak te hebben gezeten, liep de Leeuwarder gymleraar, na een welverdiende vakantie, een geweldig rondje van 57 slagen, wat dus 41 punten opleverde. Klasse Johan! En vasthouden dit niveau!
Een uitstekende 2de, werd de laatste weken in grootse vorm verkerende Knilles Dijkman met 40 punten, na een prima rondje van 54 slagen. Petje af, Kornelis! De leider in het stableford klassement Steven van Griethuysen verstevigde z’n koppositie met 40 punten na, net als vorige week, een rondje van 60 slagen. Zoals het er nu naar uitziet wordt Steven op een slof en een ouwe golfschoen stableford kampioen. Tim Kok pakte 39 punten, net 1 puntje meer dan pa Dick Kok , Ele Snieder en Jeroen de Groot.
Frank Dijkstra draaide een prima rondje van 65 slagen, maar heeft de pech dat hij door een fout van de wedstrijdleiding, niet op de lijst stond. Dit rondje van 65 had Frank waarschijnlijk toch zo’n 38/39 punten opgeleverd. Opper wedstrijdleider Arti van Mastrigt zal de komende dagen proberen Frank z’n score alsnog in te voeren en te verwerken.
Excuses Frank, loop je een lekker rondje, dan heb je dit…
Bij de strokeplay liet Jeroen de Groot een ieder een poepje ruiken.Met een rondje van 51 slagen, waaronder 8 birdies, wees de Wergeaster de met 52 slagen aandringende Ele Snieder terug. Knilles Dijkman werd zoals reeds vermeld 3de met een rondje 54.
Albert de Vries ( nogal slordig met z’n putwerk) en Johan Boomsma werden gedeeld 4de met een rondje 57. Jan Haanstra liep weer een knap rondje 58, net als Tjitske de Jong, die de Leeuwarder baan begint te “lezen”.
Verder was het opvallend dat een aantal van onze topspelers een volledige offday hadden.
Waarschijnlijk naweeën van de Dutch Open, vakantie en geestelijke en fysieke ongemakken.
Na één van z’n weinige goede afslagen pakte Huug Molendijk op hole 9 de neary met  3.41 m. En uitstekend putwerk volgde voor de birdie.

De prijzen werden deze keer beschikbaar gesteld door Welkoop Oosterwolde. (Ele),waarvoor onze dank.

Er zijn nog 2 ronden te gaan. Volgende week ronde 23 en we starten om 18.30 uur.
Kijk hier voor uitslag en tussenstanden.

Reactie achterlaten