LAMMERT DE WIND EN KLAAS DIJKSTRA WINNAARS RONDE 20

Aan het aantal deelnemers is het te merken dat het vakantietijd-komkommertijd is.
Gisteravond stonden 21 putters aan de start, wat toch wat magertjes is. Ondanks het geringe aantal deelnemers was het weer een mooie pitch en putt avond.
Bij de stableford liet nieuwkomer Klaas Dijkstra zien dat hij het kortere pitch en putt werk aardig onder de knie begint te krijgen. De oud gymleraar draaide een prachtig rondje van 60 slagen wat hem maar liefst 44 stablefordpunten opleverde en dus ook de 1ste plaats bij de stableford. Hij stelde z’n handicap met maar liefst met 0.8 scherper. Chapeau Klaas! Lammert de Wind volgde met 43 punten, nipt voor Steven van Griethuysen, die met 42 punten de 3de plaats pakte na een beste ronde van 59 slagen!
Opvallend waren ook de goede stablefordklasseringen van Hans Verheij, Frank Dijkstra en Herman Gaarman.
De grote winnaar gisteren was natuurlijk

Lammert de Wind
Lammert de Wind

Lammert de Wind. De Drachtster liep een nieuw p.r. op Leeuwarden na een geweldig rondje van 49 slagen! Met deze ronde pakte hij ook maar liefst 43 stablefordpunten. Lammert verbeterde z’n handicap met 0.7. Top Lammert!
Tweede werd de stabiel draaiende Wim de Jong met een rondje van 51 slagen. Wim z’n handicap ging van -2.2 naar -2.3. Knap 3de werd Joep van Mourik met een rondje van 53 slagen. Ook Joep stelde z’n handicap bij, met maar liefst 0.4. Ele Snieder volgde als 4de na een rondje par. Goede scores vielen er te noteren voor Bert ten Brink (56), Hans Verheij en Jan Haanstra met 57. Goed werk mannen!
De neary was deze keer voor Ele Snieder met 1.27 m op hole 9.
De winnaars gingen naar huis met frisse komkommers, een gezonde groente boordevol mineralen als kalium en magnesium. Volgens onze groente- en vitaminespecialist Wim de Jong, allemaal zaken waar de moderne putter niet zonder kan. Denk alleen maar eens aan de bloeddruk verlagende werking van de komkommer.
Volgende week ronde 21. Er zijn nog 4 ronden te gaan.
Wie worden de winnaars bij de stableford en bij de strokeplay? Kijk bij de tussenstanden. Momenteel gaan Steven van Griethuysen en Mient Kobes aan kop. Tot volgende week.

Reactie achterlaten