STEPHAN vd BERG EN ELE SNIEDER CLUBKAMPIOENEN STROKEPLAY 2017

1ste CK Strokeplay 2017 Heren - Stephan van der Berg
1ste CK Strokeplay 2017 Heren – Stephan van der Berg

CK Strokeplay Senioren - Ele Snieder
1ste CK Strokeplay 2017 Senioren – Ele Snieder

Vandaag werd op de pitch en putt baan in Zuiderburen gestreden om het Clubkampioenschap Strokeplay 2017 in de categorieën heren en senioren.
In totaal gingen om 9.00 uur, na een kopje koffie, 25 man in flights van 3 van start.
Na de 1ste ronde ging bij de heren de kampioen van vorig jaar, Jurgen Steenwelle veelbelovend van start, met een rondje 51, aan de leiding voor Mient Kobes en Albert de Vries met 54 en enigszins tegenvallend Stephan v.d. Berg met 55 slagen.
Bij de senioren namen Ele Snieder en Henk Hageman (tig keer Nederlands kampioen deze mannen) met een rondje 55 de leiding. De revelatie van dit seizoen, Bert ten Brink  en Dick Kok, volgden op 1 slag en daarna Lammert de Wind met 57 slagen. Arti van Mastrigt en Hein de Vries kwamen daarachter met 59 slagen.
Na een kop koffie met sûkerbôle, gingen we om 11.00 uur van start met de 2de ronde.
Zowel bij de heren als de senioren kon het natuurlijk nog alle kanten op.
Als snel na binnenkomst van ronde 2 bleek, dat een aantal mannen een hele beste 2e ronde hadden gelopen. Nadat alle spelers binnen waren, kon wedstrijdleider Arti van Mastrigt de balans opmaken.
Stephan van de Berg bleek een 2de ronde te hebben gelopen van  45 slagen!
Een geweldige ronde en het seizoensrecord op Leeuwarden dit jaar.
Mient kwam nog het dichtst in de buurt van z’n wijkgenoot, met een rondje van 50 slagen. Jurgen en Jeroen hadden vandaag net niet de vereiste scherpte om de druk op Mient  en Stephan flink op te voeren.
Met z’n score van 45 kwam Stephan ,met de 55 uit de 1ste ronde, op een totaal van 100 slagen en werd daarmee Clubkampioen Strokeplay 2017. Proficiat Stephan!
De nummer 2, Mient Kobes (komt langzaam weer in vorm ) bleef steken op 104 slagen.
Ook een prima prestatie, Mient.
De uitstekend spelende Albert de Vries pakte het brons na  een rondje 53; hij kwam uit op een totaal van 107. Net als Jurgen, maar op basis van een betere 2de ronde, werd Albert 3de! Klasse Albert!

2de CK Strokeplay 2017 Heren - Mient Kobes
2de CK Strokeplay 2017 Heren – Mient Kobes

3de CK Strokeplay 2017 Heren - Albert de Vries
3de CK Strokeplay 2017 Heren – Albert de Vries

Bij de senioren bleken de old soldiers, Henk Hageman en Ele Snieder, ook een geweldige 2de ronde te hebben gelopen. De mannen noteerden maar liefst een ronde van 48 slagen! Old soldiers never die! Klasse mannen! En door het rondje 48 eindigden de mannen met 103 slagen ook nog gelijk! Een ‘barrage” tussen  paardenman Ele en onze man van Rijkswaterstaat Henk, moest de beslissing gaan brengen.De mannen maakten er een echte titanenstrijd van. De play-off ging over de holes 1,2 en 18. Op hole 18 besliste Ele de barrage en werd hierdoor Clubkampioen Strokeplay 2017 bij de senioren!
Ele lokwinske! Maar een groot compliment aan Henk is hier ook wel op z’n plaats!
De mannen eindigden overall ook maar 3 slagen achter Stephan v.d Berg.
Op ruime afstand eindigde op de 3de plaats, de dit jaar heel wat prijzen pakkende Lammert de Wind. Met nette rondes van 57 en 53  kwam hij uit op een totaal van 110 slagen. Ook Bert z’n 2de ronde was prima. Met 113 slagen bezette Bert de 4de plaats, net voor Joep van Mourik en Arti van Mastrigt, die respectievelijk uitkwamen op 114 en 115 slagen.

2de CK Strokeplay 2017 Senioren - Henk Hageman
2de CK Strokeplay 2017 Senioren – Henk Hageman

3de CK Strokeplay 2017 Senioren - Lammert de Wind
3de CK Strokeplay 2017 Senioren – Lammert de Wind

Onder het genot van een broodje kroket en een broodje kaas was het tijd voor de prijsuitreiking. Even tussen haakjes, de gratis koffie, sûkerbôle  en lichte lunch is natuurlijk niet mogelijk zonder de geweldige “stipe” fan onze sponsoren. Daarom ook voor onze sponsoren nog even een groot applaus!

Winnaar bij de senioren, Ele Snieder, bedankte  in z’n overwinningsspeech het bestuur, de spelers, de catering en de baaneigenaar ( goed geprepareerde baan) voor hun medewerking aan dit geslaagde clubkampioenschap Strokeplay 2017.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Tot volgend jaar bij het Clubkampioenschap Strokeplay 2018!

 

Reactie achterlaten