SIERD DE BOER WINNAAR GRUTTE PIER CUP 2017

Het deelnemersveld viel gisteren wat tegen bij de finale van de Grutte Pier Cup in Leeuwarden. Jammer! De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen, het was fantastisch pitch en putt weer. En het was mooi om te zien hoe ma scholekster op de “toeristische” hole 12 haar nest met 3 eieren bewaakte. “Elke keer van die vervelende putters, die me storen bij het broeden!”.
Bierbrouwerij Grutte Pier uit Leeuwarden en Bakkerij Van Eck uit Damwâld hadden weer voor alle deelnemers mooie prijzen verzorgd,(bier en sûkerbôle) waarvoor onze dank.
Het format van de Grutte Pier is 4 ronden stableford/strokeplay, waarvan de beste 3 ronden tellen voor het klassement (best of three).

Sierd de Boer
Sierd de Boer

Royaal leider, na 2 Koudummer ronden, Sierd de Boer leek na zijn 3de ronde ( rondje 70 ) een beetje onder druk te komen. Vooral zoon Sjoerd zette er wat druk op, door een 3de rondje te lopen van 62 slagen. Ook Jan Haanstra “drukte”een beetje mee na een rondje van 61. Maar Sierd kon deze “minne” ronde laten vallen en moest gewoon een redelijke laatste ronde lopen om de winst binnen te halen. Met een prima rondje van 65 slagen harkte de Koudummer 40 stablefordpunten binnen. Aan het  totaal van 123 punten had hij ruim voldoende voor de winst. Heit Sierd de Boer bleef zoon Sjoerd 5 punten voor. Sjoerd liep trouwens een hele beste 4de ronde  van 56 slagen!

 

 

Steven van Griethuyzen
Steven van Griethuyzen

Sierd, tige lokwinske mei dizze moaie oerwinning! Jan Haanstra werd 3de met 116 punten en Janna v.d Heide 4de met 115 punten. Beste Leeuwarders, met 110 punten waren Steven Griethuysen en Joep van Mourik. Ook Wim de Jong had 110 punten.
Wiebe, een andere zoon van Sierd, werd vorig jaar winnaar van de Grutte Pier Cup en volgend jaar in 2018, Sjoerd? Wie zal het zeggen..

 

Bij de strokeplay werd Wim de Jong op een slof en een oude golfschoen en met een fraaie broek, met prima rondjes van 51,53 en 54, met een totaal van 158, glorieus winnaar. Klasse Wim! Proficiat!
Jeroen de Groot liep met 50 slagen de beste ronde van de dag! De laatste tijd stabiel spelende Lammert de Wind werd knap 2de  op weliswaar 13 slagen (totaal 171), maar dat mocht de pret niet drukken. Ook Joep van Mourik had een totaal van 171 slagen, maar omdat Lammert z’n 4e ronde beter was dan die van Joep, werd Lammert 2de .
Verrassend was het goede optreden van gastspeler Mischa Effern met een totaal van 178 slagen.  Opvallend was ook dat er geen hole in one te noteren viel.
Met bier en sûkerbôle trok een ieder weer tevreden huiswaarts.

De winnaars: Jan Haanstra, Sierd de Boer, Sjoerd de Boer, Lammert de Wind en Wim de Jong
De winnaars: Jan Haanstra, Sierd de Boer, Sjoerd de Boer, Lammert de Wind en Wim de Jong

Voor de uitslagen kijk je op www.ppgz.nl
Een ieder bedankt voor zijn/haar bijdrage en tot volgend jaar bij de 3de editie van de Grutte Pier Cup.

Reactie achterlaten