TEAM “ALLES OF NIETS”-ROLF KWANT,RINUS HUBERTS,KOOS STORM,JOEP VAN MOURIK WINNAARS 10de EDITIE OPEN FRIES TEXAS SCRAMBLE TOERNOOI.

De baan lag er prachtig bij voor de 20 teams, die zich voor de 10de editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi hadden ingeschreven.
De dag was vroeg gestart voor  baaneigenaar Wietse Ytsma. Om  5 .30 uur was hij al uit de veren om de baan optimaal te prepareren voor deze 10de editie.
De weersomstandigheden waren lekker, maar toch lastig. Het zonnetje straalde het

grootste deel van de dag en pas na 15.00 uur verscheen er wat hoge bewolking aan de hemel. Maar de harde zuidoosten wind zorgde vooral bij de afslag en het putten voor de nodige probleempjes.
Na het 1ste rondje Scramble gingen de mannen van Oostwold – Bert Olthuis, Koos Imminga,Martin Weber en Wilfred Schmidt – knap aan de leiding met 39 slagen!
De Texas Rangers – Mient Kobes, Wim de Jong, Lammert de Wind,Frans van Leeuwen – volgden op 2 slagen. Papendal met Suzanne Bosch ,Bas Heussen, Remon de Groot en  Mark Heussen deelden de 3de plaats met de Frisian Hero’s – Stephan vd Berg,Henk Hageman, Ele Snieder, Jan-Ronald Wigarda- met 42 slagen. De gedoodverfde favorieten van het team Alles of Niets met Joep van Mourik, Rinus Huberts,Koos Storm en Rolf Kwant vielen nog ietwat tegen in deze ronde.
Na de nodige koolhydraten genuttigd te hebben, werd er om 12.45 uur begonnen met ronde 2 Texas Scramble, waarbij van elke speler 4 afslagen gebruikt moesten worden. Deze ronde bleek toch een stuk lastiger voor de meeste ploegen.
Ook na deze ronde bleven de Oost Groningers van Oostwold nog steeds aan de leiding met een totaal van 81 slagen. Nog steeds gevolgd door het team  De Texas Rangers met  84 slagen en Papendal met 86 slagen. En het op stoom rakende  team Alles of Niets volgde als 4de met 87 slagen.
Met een broodje kroket achter de kiezen ging de 3de ronde van start met het format Ambrose-met handicap verrekening.
En toen, kwamen de topfavorieten van  Alles of Niets toch bovendrijven met een slotronde van 38 slagen, wat een totaal score opleverde van  126 slagen. Team Papendal werd met 3 slagen teruggewezen met een totaal van 129. En 3de werden De Texas Rangers met een totaal score van 130 slagen.

Voor de winnaars lag er 250 euro klaar. Team Papendal werd 150 euro rijker en 100 euro was er voor de Leeuwarder Texas Rangers. De geldprijzen werden beschikbaar gesteld door Autobedrijf Van Schaik uit Leeuwarden.

Team Alles of Niets
(Rolf Kwant, Rinus Huberts, Koos Storm en Joep van Mourik)

Papendal
(Remon de Groot, Mark Heussen, Suzanne Bosch en Bas Heussen)

Texas Rangers
(Mient Kobes, Lammert de Wind, Wim de Jong en Frans van Leeuwen)

Hole in one

Er viel vandaag in elke ronde een hole in one te noteren. Hans Verheij ( de hele dag sterk acterend) maakte een h.i.o op hole 12. Jantine de Jong noteerde een h.i.o op hole 1 en Joep van Mourik tekende op hole 6 voor een h.i.o.
Tetty Smit, nauwelijks hersteld van haar gebroken arm, verdient een groot compliment voor haar doorzettingsvermogen, door toch mee te doen aan het toernooi.


D.J Arnie Glas zorgde na afloop voor een sfeerverhogend muziekje, waarop prima een dansje gemaakt kon worden. Met een hapje en een drankje werden de gemiste putts, de shanks , bunkerslagen etc nog uitgebreid geanalyseerd.
Bij de prijsuitreiking bedankte Joep nog uitgebreid alle spelers, de baaneigenaar, de bediening, de organisatie en uiteraard de sponsoren. Zoals gewoonlijk ging iedereen weer naar huis met een lekker suikerbrood van Bakker Van Eck uit Damwoude.
We kunnen terugkijken op een prachtig geslaagde 10de editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi.

 

Voor de einduitslag klik hier.

Tot volgend jaar.

De winnende teams

Reactie achterlaten