Jan Cor Rijnvis en Lammert de Wind Winnaars Open Fries Senioren Toernooi 2017

logo-ofstOnder moeilijke weersomstandigheden werd op 19 maart het Open Fries Senioren Toernooi 2017 gespeeld. Regen en vooral een harde wind maakten het de 16 koppels niet makkelijk.
Op een goed geprepareerde, maar hier en daar behoorlijk drassige baan, kwam het aan op
concentratie en souplesse.

dav
De Bekers

In de 1ste ronde werd het format Fourball Betterball gespeeld. Grouster Hans Verheij en nu Leeuwarder Wim Wouters- De Kannibalen- leken na ronde 1, een ieder met huid en haar “op te vreten.” Ze namen verrassend de leiding met een knap bruto rondje van 51 slagen-netto 48. Ze werden ex equo gevolgd door De Wadden Boys- Harlinger Herman Bergsma en Koudummer Henk Nauta- met bruto rondje van 54-netto 50 en het koppel Gemini-Hans en Lodewijk Sijses- met bruto rondje 55-netto 50.
Na een goedvullende lunch werd om  13.15 uur gestart met ronde twee, Texas Scramble. En kijkende naar de stand, kon het natuurlijk nog alle kanten op!

Het bleek al snel dat de Kannibalen het niveau van de eerste ronde niet konden handhaven. Het team zakte naarmate de ronde vorderde, steeds verder weg.
Het team Mission Impossible van Henk Hageman en Douwe de Bruin liepen een uitstekende 2de ronde met bruto (en netto) score van 48. En ze leken hiermee de beste ronde te lopen en terug in de race te komen. Maar het team 4 Uur Frituur – Drachtster Lammert de Wind en bewoner van Almere, Jan Cor Rijnvis- liepen, heel knap een bruto rondje van 47 slagen! Bogeyloos, dus 7 birdies! En netto ging er nog 1 slag af, dus 46!  Met dit super rondje troefden Lammert en Jan Cor de concurrentie af en werden dus dankzij hun geweldige eindsprint, winnaars  van het Open Fries Senioren Toernooi 2017 met een totaal aantal slagen van 98.
Top mannen! Van harte gefeliciteerd!

sdr
1ste Prijs, Jan Cor Rijnvis en Lammert de Wind

dav
Beker voor de winnaars

Een fraaie beker en 60 euro was hun deel. Verrassend tweede werden de knap spelende Wadden Boys, ook met 98 punten. Een mooie beker en 40 euro kon mee naar huis.
Op basis van een betere 1ste ronde werden Lammert en Jan Cor winnaars.

sdr
2de Prijs, Henk Nauta en Herman Bergsma

dav
3de Prijs, Kornelis en Detty Dijkman

Bijzonder knap was ook de 3de prijs voor De Dijkmannen-het Stienser echtpaar Detty en Kornelis Dijkman- met 100 slagen. Uiteraard was er ook voor hen een beker en 20 euro.
Na een dankwoord voor alle spelers, de familie Ytsma en de sponsoren, kon een ieder tevreden huiswaarts keren.

OFST 2017-7
Groninger Anne Fortuin

OFST 2017-6
Groninger Russell Spears

Klik HIER voor de totale uitslag

Reactie achterlaten