INGEZONDEN NIEUWJAARS SCHRIJVEN

De toekomst van Pitch en Putt in Nederland en Friesland
(Ingezonden door Jasper Meinema)

Zelfs in de verre zandbak bereikt mij door het jaar heen via diverse sociale media nog altijd het nodige nieuws aangaande de perikelen in de pitch en puttwereld.

Wat me van al het gekissebis vooral opvalt, is dat er aan beide kanten geen enkele twijfel lijkt te zijn aan het eigen gelijk. Een gevaarlijke grondhouding lijkt me. Twee partijen, die als shag en vloei aan elkaar verbonden zijn, en er dus altijd samen uit moeten zien te komen voor wat betreft samenwerking in de toekomst. De afgevaardigden van beide kanten hebben, zeker in de botsperiode, een groot onvermogen laten zien waar het gaat om het kunnen meedenken met de andere partij, waardoor het tot na de zomer heeft geduurd alvorens er ineens weer stappen tot samenwerking werden genomen. Te grote ego’s? Het blijft gissen.

De hunkering van velen om eindelijk weer constructief bezig te zijn, de wens dat de mensen aan de vergadertafel de gemeenschappelijke belangen zouden zien was groot. Het sportseizoen zelf vond stotterend doorgang. Het leek er na verloop van tijd op dat de grote meute spelers vooral het gemekker en gezever beu was, en het op een gegeven moment ook beu dat er zoveel gesprekken over gingen. Een bal, een hole, een gemaaid veld, en verder lekker spelen. geen gezeik aan de kop!

Anderen vonden de gang van zaken juist van groot existentieel belang. Kalenders en wedstrijden werden eerst nog geboycot, of tenminste opvallend wel of juist niet bezocht door groepen mensen, waar deelname aan een toernooi van de andere bond leidde tot verwijtende blikken. Verzuiling 2.0!

Waar een ieder kan terugblikken op het jaar, zal de ondernemer de omzetcijfers bekijken, en ook de ledenaantallen. Ik wens ze goede cijfers en veel leden. Te vaak zijn faillissementen van banen in het nieuws geweest.
De nieuwe bond met zijn nog niet door een ALV bekrachtigd bestuur/werkgroep mag haar eigen memoires schrijven.

Ik hoop op een goede kalender, harde en heldere afspraken tussen Coop en PPBN, en simpelweg constructieve samenwerking. Vooral dat laatste. Je kunt er zitten met het idee de ander kapot te willen maken, of je kunt er zitten om er met elkaar uit te willen komen.
Als leden van de bond waar nog een ALV moet komen, heb je in ieder geval een stem om de afgevaardigden te kiezen die het best dat kunnen doen, wat jij van ze wilt. De baaneigenaren heb je niet voor het kiezen, simpel zat.

Voor de Friezen: De competities in Koudum en Leeuwarden worden druk bezocht, de spelvreugde is groot en de resultaten zijn wisselend. Ik ga me niet vermoeien in het opsommen van 3e,5e en 19e plaatsen. Ik licht er een paar zaken uit.

Dutch Open Koudum: mooi toernooi qua sfeer, deelname armoedig. De organisatie heeft heel hard zijn best gedaan.Het is  noodzakelijk dat er internationale spelers komen. Lijkt me dat daar actief aan moet worden meegewerkt. Maakt niet uit welke baan het organiseert, Dutch Open  is HET toernooi van Nederland, dus moet je er met z’n allen achter staan.

Raider Cup: helaas verloren

NK teams: Nederlands Kampioen!

Beste Leeuwarder in 2016?  Dit was zonder meer het jaar van de Duitser.

Op moment van schrijven ben ik nog een etmaal verwijderd van een tennisles in Bahrein, waar het nu 20 graden is, zonnig, en veel langer licht. Ik zie jullie in juli weer, DO Koudum doe ik zeker mee. Tot die tijd zal ik mijn best blijven doen op de Awali Golf Club, waar ik met heel veel plezier mijn balletjes sla. Kom gerust eens langs, een andere cultuur doet je goed.

Jasper Meinema

Reactie achterlaten