KORNELIS DIJKMAN WINNAAR HERFSTCOMPETITIE 2016!

Op de slotdag van de Herfstcompetitie 2016, kwamen 14 man opdagen. Toch een wat teleurstellende opkomst. De 14 getrouwen hebben onder een lekker winters zonnetje een leuke 8de en afsluitende ronde van de Herfstcompetitie gelopen.
De dagwinnaar van de strokeplay  werd Mient Kobes met een keurige 51 slagen. Heel knap gevolgd door good old Douwe de Bruin met 52 slagen en Ele Snieder met 1 onder, 53 slagen.
Dagwinnaars bij de stableford werden ex aequo Douwe de Bruin en Huug Molendijk met beiden 40 stablefordpunten. Als gedeeld 3de konden de grieperige Kornelis Dijkman en Herman Gaarman genoteerd worden met 39 punten en Arti van Mastrigt volgde met 38 punten.
Het één en ander had tot gevolg dat Stienser Kornelis Dijkman-rondje 56-de terechte

Kornelis Dijkman
Kornelis Dijkman

winnaar werd van de Herfstcompetitie 2016 met een totaal van 53 punten. Proficiat Kornelis! Knap wurk!
Verrassende nummer 2 werd, de nestor van de PPGZ, Douwe de Bruin. Na een rondje 52, wat 40 stablefordpunten opleverde, steeg Douwe 4 plaatsen en pakte het zilver met 51 punten. Lokwinske Douwe! Derde vandaag werd de enthousiaste Herman Gaarman  met vandaag  een stablefordscore van 39. Hiermee kwam Herman ook op 51 punten. Omdat Douwe, Herman en debutant Steven  Griethuysen alle drie eindigden met 51 punten werd op basis van deze laatste ronde de uitslag als boven bepaald. Sneu voor Steven, maar zijn tijd komt nog wel.
Met de prijsuitreiking kwam er een einde aan het seizoen 2016.  Alle deelnemers gingen naar huis met een overheerlijke feeststol, aangeboden door Gaarman Reclame en Evenementen te Siens.
Met een lekker bitterballetje, aangeboden door de familie Ytsma, achter de kiezen, toog een ieder weer tevreden huiswaarts.

de-winnaars-herfstcompetitie
De top 3

De PPGZ wenst een ieder van jullie  vooral een gezond 2017 toe, maar natuurlijk ook een geweldig mooi pitch en putt jaar toe. Dat het broze  “huwelijk” tussen de Coöperatie en de PPBN  mooie “vruchten” mag opleveren! Een jaar dus  met veel rust en vooruitgang op bestuurlijk vlak en vele  mooie wedstrijden en toernooien!
Wij willen eindigen met een bekende spreuk van de Chinese pitch en putter Hool Wan:
“Winnaars zijn niet de mensen, die nooit verliezen, maar de mensen, die nooit opgeven!”

 

Kijk HIER voor de Eindstand van de competitie

Reactie achterlaten