STEPHAN v.d. BERG HEER EN MEESTER IN RONDE 7 HERFSTCOMPETITIE

Op een natte baan in Zuiderburen, met 15 deelnemers op de starterslijst, ging de 7de ronde van de Herfstcompetitie van start.
Met kop en schouders stak  Stephan v.d.Berg vandaag boven de rest van de deelnemers uit.
Met een prachtig rondje van 47 slagen, waarvan haast 9 birdies op een rij, met 2 bogey’s liet de Leeuwarder tennis-en golfleraar de “naaste” belagers maar liefst 9 slagen achter zich.

Stephan van der Berg
Stephan van der Berg rondje 47!

Deze score leverde Stephan 40 stableford punten op en hiermee werd hij dagwinnaar. Zijn naaste belagers, Douwe de Bruin en Ele Snieder liepen een rondje met 56 slagen. Douwe scoorde 37 stableford punten en werd daarmee tweede in het dagklassement.
Gedeeld 3de met 36 punten werden Tijl Melsen en klassementsleider Kornelis Dijkman.
Opvallend vandaag was het matige optreden van Mient Kobes en Jan-Ronald Wigarda.
Hopelijk blijven deze mannen niet te lang in deze herfstdepressie hangen.
Bij afwezigheid van mede klassementsleider en dorpsgenoot Herman Gaarman, wist Kornelis Dijkman met z’n 36 punten, vandaag weer alleen de koppositie te pakken met 51 punten. Herman volgt met 50 punten, maar ook Steven Griethuysen en Arti van Mastrigt hebben 50 punten. Zij worden weer op de huid gezeten door Jorrit v.d. Veen( 49), Douwe de Bruin, Tijl Melsen en Hans Verheij met 48 punten. Dus ja, zeg’t maar!
Volgende week zondag 18 december valt de beslissing. Wie gaat er met de Herfst Cup vandoor? Tijdens de prijsuitreiking trakteert de PPGZ  jullie op een lekker kopje koffie.
Komt allen en sluit het seizoen goed af! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Oant oare wike!

 

Voor de stand, kijk op Standen-Stand Herfstcompetitie.

Reactie achterlaten