JEROEN DE GROOT EN STEPHAN VAN DE BERG WINNAARS ELFSTEDEN CROSS COUNTRY 2016

Stephan van den Berg en Jeroen de Groot
Stephan van den Berg en Jeroen de Groot

Afgelopen zondag ging, na de valse start van vorige week, “it wol oan” met de 4de editie van het Elfsteden cross country toernooi. Onder lekkere weersomstandigheden gingen 16 koppels de cross country over de Friese Elf Steden met elkaar aan.
Na de 1ste ronde fourball gingen de titelverdedigers van vorig jaar, het  koppel Mient Kobes en Arjen Veenstra, met 35 slagen aan de leiding met als naaste belagers het duo Frans en Jacqueline van Leeuwen en het koppel Jeroen de Groot en Stephan v.d. Berg met elk 36 slagen.( 4 onder)

Koek en zopie
Koek en zopie

Na een stevige winterse lunch met o.a. snert en een broodje rookworst stond een rondje greensome op het programma. Na dit rondje bleek, zoals eigenlijk wel een beetje verwacht, het duo De Groot/Van den Berg de beste 11steden bedwingers. Met een rondje van 33 slagen kwamen ze uit op een totaal van 69 slagen! En daar hadden de naaste belagers geen antwoord op! Het duo Kobes/Veenstra had 4 slagen meer nodig en pakte het zilver. Het duo Lammert de Wind en Ele Snieder( Ele verving de zieke Joep van Mourik) pakte het brons door met een rondje 35 op te schuiven van plaats 6 naar plaats 3! Het echtpaar Van Leeuwen werden teruggewezen naar de vierde plaats.
11steden-staverenNa een hapje en drankje was het tijd voor de prijsuitreiking. Voorzitter Ytsma van de Elfsteden cross country had veel prijzen om uit te delen. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de Leeuwarder Elfstedenhal, Hypotheek Visie Leeuwarden, Pich en Putt Leeuwarden en uiteraard Bakkerij van Eck met z’n oven heerlijke suikerbroden.
De volgende prijzen waren er te verdelen:
De prijs voor de meeste 2tjes was uiteraard voor het duo Jeroen de Groot en Stephan v.d. Berg.
De prijs voor de meeste 4tjes was voor het duo Geert Pot en Freerk de Vries.
De prijs voor de hoogste score op 1 hole (8) was voor het duo Cor v.d. Zee en Dirk v.d Roll.
De troostprijs was voor de gebroeders Hans en Lodewijk Sijses en de Van Leeuwens gingen met de nearyprijs terug naar het Gelderse.
En uiteraard waren de mooiste prijzen voor de nummers 1 t/m 3. De Elfsteden Cup 2016 ging dit jaar, dik verdiend, naar het het duo Stephan v.d. Berg en Jeroen de Groot.
Namens ons allemaal “tige lokwinske, mannen!” Stephan nam nog even het woord en bedankte de organisatie, complimenteerde de baaneigenaar met de prima conditie van de baan, en bedankte ook alle deelnemers, want ” zonder jullie deelname hadden Jeroen en ik niet kunnen winnen”. Met deze wijze woorden van Stephan kwam er een einde aan een geslaagde 4de editie van het cross country Elfsteden toernooi.

11steden-2016
Tot volgend jaar!

Zie ook de foto’s op de Facebook pagina van Pitch & Putt Leeuwarden

Reactie achterlaten