WIEBE DE BOER “GRUTTE” WINNAAR GRUTTE PIER CUP

Afgelopen zondag was de baan Pitch &Putt Koudum het toneel van de ontknoping van de Grutte Pier Cup. Wiebe de Boer (stableford) en Wim de Jong( strokeplay), die in de eerste ronden in Leeuwarden als besten uit de bus kwamen en de klassementen aanvoerden, konden zich maar klaar maken.

Wiebe de Boer
Wiebe de Boer

Met 41 deelnemers op papier, gingen we van start. Helaas moest Douwe de Bruin door een familieweekend verstek laten gaan. Petra Major had zich verkeken op de starttijd, maar was gelukkig net op tijd om te starten. Als de eerste ronde nog maar een tiental minuten oud is, wordt er hard gejuicht bij hole 8. Baaneigenaar Lammert Fopma liet nog maar eens even zien, dat hij zijn baan op zijn duimpje kent en noteerde de eerste hole in one. Het gejuich was nog maar net voorbij of er klonk alweer gejuich. Dit keer was het raak op hole 5. Leeuwarder Mient Kobes sloeg, op één van de lastigste holes, een hole in one.
Hij baalde hier ook nog een klein beetje van, want op deze hole was ook een “nearest to the hole” prijs te winnen. Alleen als je hem er in één keer in slaat, lig je simpelweg niet het dichtste bij de hole. Deze prijs zou Arti van Mastrigt later op zijn naam schrijven met een slag van 36 cm van de hole.

Arti van Mastrigt ontvangt de Neary prijs uit handen van Jan Wesselius
Arti van Mastrigt ontvangt de Neary prijs uit handen van Jan Wesselius

De eerste ronde zat er op. Leider bij de stableford, Wiebe de Boer had het erg moeilijk en had houden en keren om z’n zenuwen een beetje in bedwang te houden. Hij kon niet voorkomen dat hij maar met 31 stablefordpunten van de baan kwam. Janna v.d. Heide en broer  Sjoerd de Boer kwamen daardoor wel gevaarlijk dichtbij. Mient Kobes noteerde de beste strokeplay score met een rondje 53, gevolgd door Leeuwarder baaneigenaar Wietse Ytsma met 57 slagen. Koudummer Wim de Jong kwam met 60 slagen van de baan en gelukkig voor hem kon hij die wegstrepen. Op naar ronde 2!

Wisselbeker
Wisselbeker

De zon brak door en de baan werd droger, dus de bal reageert weer anders. En dat was aan de scores te zien.Er werd zelfs een persoonlijk record verpulverd.  Hans Bakker liep de ronde van z’n leven. 5 holes voor het einde liep Hans nog steeds par, maar hij kon niet voorkomen dat hij nog 2 vijfjes maakte. Hij kwam uiteindelijk uit op 58 slagen! Superronde Hans! Ook met Wim de Jong ging het een stuk beter. Samen met Jurgen Steenwelle was hij de beste bij de 2de ronde van het strokeplay. Mient Kobes kwam net 2 slagen te kort. Wim kon door het wegstrepen van de 60-er de winst pakken in het toernooi. Gefeliciteerd Wim!
Hoe ging het verder bij de stableford? Hans Bakker ( 42 punten) was door z’n superronde natuurlijk de beste in deze ronde. Maar hoe zit het met de top-3? Kon Wiebe de Boer z’n zenuwen, nu wel de baas blijven? Nou…Wiebe had het zwaar en maakte het zichzelf niet bepaald makkelijk. Zijn

De winnaars van links naar rechts Janna van der Heide (2de Stableford), Wim de Jong ( 1ste Strokeplay), Wiebe de Boer (1ste Stableford) en Sjoerd de Boer (3de Stableford).
De winnaars van links naar rechts Janna van der Heide (2de Stableford), Wim de Jong ( 1ste Strokeplay), Wiebe de Boer (1ste Stableford) en Sjoerd de Boer (3de Stableford).

score van 28 deze ronde was teleurstellend. Maar gelukkig kon deze ronde weggestreept worden. Broer Sjoerd kon door z’n score van 35 punten niet meer in de buurt van Wiebe komen. Janna bezorgde Wiebe, met een score van 40 punten,  meer kopzorgen. De wedstrijdleiding hield het erg spannend door de uiteindelijke uitslag zolang mogelijk voor zich te houden. Maar uiteindelijk trok Wiebe toch aan het langste eind en werd winnaar van de Grutte Pier Cup. Janna kwam uiteindelijk  maar 2 punten te kort.
Met de wisselbeker in de hand speechte Wiebe het toernooi naar het einde.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi waarbij gezelligheid en sportiviteit
voorop stonden.

Wiebe de Boer (Winnaar Grutte Pier Cup)
Wiebe de Boer (Winnaar Grutte Pier Cup)

Janna van der Heide (2de)
Janna van der Heide (2de)

Sjoerd de Boer (3de)
Sjoerd de Boer (3de)

Voor de uitslag van de Stableford klik HIER.

Voor de uitslag van de Strokeplay klik HIER

We willen Brouwerij Grutte Pier in Leeuwarden enorm bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen  en hopen dat jullie er in 2017 ook weer bij zijn.
Ook de baaneigenaren van Pitch en Putt Leeuwarden en Koudum enorm bedankt voor het gebruik van de banen. En natuurlijk kunnen we niet vergeten om alle spelers te bedanken voor hun gezelligheid en sportiviteit.

22632-grutte%20pier

Tot volgend jaar!

Jos Bouma

 

Reactie achterlaten