WIEBE DE BOER EN WIM DE JONG SLAAN “FOAR BEST OP” BIJ GRUTTE PIER CUP.

De holes waren nog maar net gesweept en de bunkers  aangeharkt of de eerste Koudummers meldden zich al.. Ze hadden er duidelijk zin in!

Elke deelnemer moest langs ponghâlder Hans Verheij, waar ze bij de banner van de Grutte Pier Brouwerij de slogan van Grutte Pier,  “Bûter, Brea en Griene tsiis…. yn geef Frysk moesten declameren om doorgelaten te worden. Helaas moest 1 deelnemer teruggestuurd worden wegens een te Hollands accent en 1 deelnemer, Jakob Pool droeg de verkeerde slogan voor: “Buter , Brea en Griene Sjippe, wa dat net sizze kin, hat in hazzelippe!”
Verheij vond dat dit echt niet kon en uitsluiting dreigde voor Pool. Maar het bestuur van de PPGZ toonde clementie en Pool kon toch aantreden.gruttepiercup

Maar alle gekheid op een stokje, klokslag 9.30 uur heette voorzitter Joep van Mourik een ieder van harte welkom en kon de 1ste ronde van de GRUTTE PIER CUP los!
Onder lekkere weersomstandigheden en een prima geprepareerde baan gingen 41 spelers, waarvan 22 uit Koudum, enthousiast van start.

De jonge Koudummer beroepsschipper Wiebe de Boer gaf in de 1ste ronde meteen z’n visitekaartje af  met 46 stablefordpunten na een rondje 61! Vier punten meer dan z’n broer Sjoerd de Boer. De Koudummer groenteman, Wim de Jong en de Leeuwarder Hypotheker Mient Kobes stonden derde met 39 stablefordpunten, verdiend met een rondje 51 ( Wim ) en 48! ( Mient)

gpc_deelnemers-1
Na de pitsstop voor een sanitaire stop en een kopke kofje, ging rond de klok van 12.00 uur de 2de ronde van start. Jammer was dat Pluvius gedurende 10 minuten een flinke hoosbui produceerde en de deelnemers even een koude douche bezorgde. Gelukkig stonden na ronde 2, de soep en het broodje kroket te wachten.

Na de 2de ronde bleek dat Wiebe de Boer met een rondje 60 z’n koppositie flink had verstevigd. Met in totaal 93 stablefordpunten, liefst 11 meer dan nummer 2, z’n broer Sjoerd. Wiebe gaat vorstelijk, haast in een zetel, aan de leiding bij de stableford.
Derde staat Wim de Jong met een knappe 79 punten na  rondes van 51 en 49 (totaal 100!)
Wim wordt gevolgd door de eerst vrouw in het klassement, Janna v.d. Heide met 76 punten. Ook Jan Pool verzamelde 76 punten.

De beste Leeuwarder, Elize v.d. Meer, is terug te vinden op een gedeelde 6de plaats met 74 punten. Knap werk, Elize!

Bij de strokeplay gaat onze Koudummer vriend Wim de Jong als een raket. De afgelopen competitie heeft Wim verschillende keren laten zien uit het goede “golfhout” te zijn gesneden. Met een totaalscore van 100 slagen gaat Wim royaal aan de leiding bij de strokeplay. Met liefst 5 slagen minder dan naaste belager Mient Kobes. Jurgen Steenwelle en “good old” Henk Hageman delen de 3de plaats  met 109 slagen. Jurgen scoorde nog een “perfect” rondje van 18 x par, een vrij zeldzame score.

Met nog 2 Koudummer ronden te gaan is er nog van alles mogelijk, al lijkt de koppositie van Wiebe bij het stableford nu al onaantastbaar, maar…jullie weten het, de bal is rond, en het is golf, dus…..

Grutte Pier
Grutte Pier

Over 14 dagen zullen we zien wie er met de eerste Grutte Pier trofees vandoor gaan.
Tot zondagochtend 23 oktober op de de Koudummer Pitch en Puttbaan.

Standen
Voor de Stableford stand klik HIER
Voor de Strokplay stand klik HIER

Reactie achterlaten