MOOIE AFSLUITING CLUBCOMPETITIE PPGZ

Het was een idee van Henk Hageman om de Clubcompetitie af te sluiten met een barbecue. En we kunnen gerust vaststellen dat de barbecue een groot succes is geworden. We gaan er een traditie van maken. Het was natuurlijk ook fantastisch barbecue weer; volgens waarman Pyt was het gisteravond optimale barbecue weer; in z’n weerpraatje gaf hij het cijfer 9,5!
Klokslag half 7 met 29 graden op de barometer gingen 27 pitch en putters van start.
Het was het eerste half uur zweten geblazen, daarna werd het wat aangenamer.
Onze Clubkampioen Matchplay en Strokeplay , Jurgen Steenwelle, alias De  Deutscher, sloot in stijl af door de laatste ronde winnend af te sluiten met een rondje 49, waarvan 6 birdies.

Jurgen Steenwelle
Jurgen Steenwelle

Ele Snieder
Ele Snieder

Knap 2de werd onze man uit Donkerbroek Ele Snieder met een rondje 50, waarvan 5 birdies. Derde werd de man met één van de mooiste swings van Noord Nederland , Jeroen de Groot met 51 slagen, waarvan 6 birdies. Burgummer Albert de Vries werd prima 4de met 52 slagen.
Knappe rondes waren er voor Sjoerd Bosgra, Lammert de Wind en Jetze Bakker.
De stablefordprijs was voor de prima spelende Sjoerd Bosgra, die een rondje 53 liep en dat leverde hem 46 stablefordpunten op! Ele, Jetze en Lammert werden gedeeld 2de met 40 stablefordpunten.
De neary was voor Joep van Mourik met 1.92 m op hole 18. De aanmoedigingsprijs was voor Koudummer Erwin Nauta.
De prijzen voor ronde 24 werden beschikbaar gesteld door Bauke v.d. Woude en Albert de Vries. Namens het bestuur dank hiervoor.
De grote winnaar van de Strokeplay competitie 2016 is Mient Kobes geworden, gevolgd door Jurgen Steenwelle en Ele Snieder. Mannen tige lokwinske! Voorzitter Joep van Mourik prees hun prestaties en overhandigde de mannen de welverdiende bekers.
Albert en Bauke werden respectievelijk knap 4de en 5de.

Lammert de Wind
Lammert de Wind

Mient kobes
Mient Kobes

De winnaar van het stablefordklassement 2016 is Lammert de Wind geworden, gevolgd door Jurgen Steenwelle en Ele Snieder. Knappe prestatie Lammert! Mannen tige lokwinske! Ook voor hen had de voorzitter mooie woorden en mooie bekers. De mannen gingen met meerdere bekers naar huis! Hier en daar zal er ook een grotere prijzenkast getimmerd moeten worden.

pp2016-6 pp2016-5

Voor alle standen ga naar www.ppgz.nl

De “braai”meesters Johan Boomsma en Hein de Vries zorgden er onderwijl  voor dat het pitch en putt volk niets te kort kwam. Het moet gezegd, Johan en Hein zorgden voor krokante stukjes vlees, lekker gaar en gebruind.Misschien is het een idee om de mannen onze provincie te laten vertegenwoordigen op het provinciaal grillkampioenschap, eind oktober, in het Limburgse Braai aan de Maas.
Mieke en staf bedankt voor de voortreffelijke barbecue en bijbehorend buffet.
Na de prijsuitreiking nam Mient Kobes nog even het woord en  bedankte het bestuur, de familie Ytsma, alle spelers en verder een ieder die zijn  of haar bijdrage aan dit seizoen had geleverd.

Alle mannen, die zaterdag meedoen aan het NK Strokeplay, heel veel succes. De resultaten zullen te volgen zijn op standclubcompetitie

Reactie achterlaten