JURGEN STEENWELLE CLUBKAMPIOEN MATCHPLAY 2016

In een zinderende finale tegen Jasper Meinema werd Jurgen Steenwelle vandaag Clubkampioen Matchplay 2016.

Jurgen Steenwelle
Jurgen Steenwelle

In deze finale met alles er op en aan, leek Jasper, na hole 13 (4 up) op eenvoudige wijze clubkampioen te worden. Maar na hole 13 kreeg de strijd een andere wending ten faveure van Jurgen. Hij maakte z’n bijnaam “De Duitser” meer dan waar, want de volgende holes 14,15,16 en 17 waren voor Jurgen en daarmee trok hij de strijd in evenwicht. Op de laatste hole 18, nadat Jasper in de bunker geslagen had, besliste Jurgen deze prachtige finale in zijn voordeel!
Hiermee werd de reclameman uit Zuiderburen, Clubkampioen Matchplay 2016, na dit jaar ook al Clubkampioen Strokeplay te zijn geworden. Chapeau Jurgen! En namens ons allemaal van harte gefeliciteerd met dit Kampioenschap.

De 3de prijs was voor de kapot zittende Henk Hageman, die Bert ten Brink terugwees. De laatste holes moesten bij Henk uit z’n tenen komen, maar Bert kreeg geen kans. Respect Henk voor deze knappe prestatie! De geweldig spelende Bert zorgde eerder op de dag voor een paar daverende verrassingen door respectievelijk Ele Snieder en de door schouderproblemen geplaagde Stephan v.d. Berg te kloppen! Klasse Bert!

Jasper Meinema
Jasper Meinema
Henk Hageman
Henk Hageman

Ele werd uiteindelijk winnaar van de verliezersronde, gevolgd door Lammert de Wind en de prima spelende Herman Gaarman.
Om 15.30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking door voorzitter Joep van Mourik. Onder het genot van een bitterbal en een drankje had de voorzitter mooie woorden voor de prijswinnaars. Hij prees vooral de tegenwoordige rust in het spel van “De Duitser”, die de wisselbeker, vorig jaar in het bezit van Mient Kobes, mee naar huis mocht nemen. (Jurgen klopte Mient in de 2de ronde)
In zijn dankwoord ┬ábedankte Jurgen het bestuur, de spelers, de familie Ytsma en vooral z’n tegenstander in de finale, Jasper. Want zo’n geweldige finale kun je alleen maar spelen met een geweldige tegenstander. De vakantie voor Jasper zit er weer op. Van de week vliegt hij terug naar de woestijn van Bahrein.

De Bekers
De bekers

En zo kwam er een eind aan een mooi kampioenschap, dat vooral in de ochtend onder erbarmelijke weersomstandigheden werd gespeeld. Namens het bestuur van de PPGZ, allemaal bedankt voor jullie positieve bijdrage. Een speciaal woord van dank nog voor onze wedstrijdleider Arti van Mastrigt, die dit kampioenschap, zoals gewoonlijk, weer in goede banen leidde. Kijk voor volledige uitslag hier op site.

Reactie achterlaten