LAMMERT DE WIND ZEGEVIERT BIJ STABLEFORD EN JASPER MEINEMA BIJ STROKEPLAY RONDE 15

Gisteravond was het een bijzondere avond op de Pitch en Putt baan aan het Noarder Stienplaat in Zuiderburen.  Op de deelnemerslijst 43 man/vrouw! Een nieuw record voor de dinsdagavondcompetitie .

dav

Dit record is natuurlijk voor een groot gedeelte te danken aan de Koudummer delegatie van 16 mensen! Het is een vrij jong gezelschap en het zijn natuurlijk leuke mannen uit Koudum, maar echt leuk  zijn natuurlijk de Koudummer vrouwen! Zoveel leuke vrouwen zorgen voor een relaxte sfeer!
Lammert de Wind ” piekte “gisteren op uitstekende wijze, met een rondje 55 werd hij 2de in de strokeplay en hij pakte de winst in de stableford met 41 punten! Klasse Lammert!
En nu vooral zo doorgaan! Tweede bij de stableford werd Sjoerd Bosgra en Sjoerd de Boer met beiden 40 punten.
Net als vorige week pakte Jasper Meinema weer de 1ste prijs bij het strokeplay met een rondje par, wat enigszins tegenviel, al moet gezegd dat de holes niet makkelijk gestoken waren. Lammert volgde dus als 2de en  de stabiele Jurgen Steenwelle volgde als 3de met 56 slagen. Hein de Vries werd 4de met een prima 57.
Opvallend is dat Ele Snieder de laatste weken wat “fan it hynder” is, met deze keer een rondje van 61. Ook Bauke v.d Woude ,Wim de Jong, Jos Bouma, Douwe de Bruin en Joep van Mourik hadden niet helemaal hun dag. Maar zo waren er natuurlijk nog veel meer die niet optimaal presteerden, te veel om op te noemen. Waarschijnlijk zijn er een aantal aan vakantie toe!
De beste vrouw van de avond was Jantine de Jong, bij zowel de stableford als de strokeplay, met een rondje 62 en 37 stablefordpunten. Goed werk Jantine!
Onder het genot van een drankje en een bittergarnituur  was  het om 21.30 uur tijd voor de prijsuitreiking. Er waren vele prijzen te verdelen en voorzitter  Joep van Mourik had het er maar druk mee. Maar de man kan “lullen als Brugman”, dus dat liep gesmeerd.

Hieronder de andere prijswinnaars van deze avond:
Neary: Jurgen Steenwelle. 1.33 m op hole 10
Grootste pechvogel: Jaap Betten
Prijs voor het vrolijkste geheel: Jantine de Jong
Aanmoedigingsprijs: Herman Gaarman
Gewoon “zo maar” Prijs: Siska Wiersma ( onze enigste deelnemende vrouw, waar we gewoon erg zuinig op zijn!)
De laatste 9 spelers van het klassement kregen allemaal een lekkere suikerbrood van de in Noord Fryslan befaamde  Bakkerij  Van Eck uit Damwoude.

dav

dav

dav

 

sdrsdrdav

dav

sdr

sdr

 

 

dav

dav

davdav

Jullie allemaal, de Koudummers, de Leeuwarders en de familie Ytsma, bedankt voor jullie bijdrage aan deze geslaagde avond.
Bijzondere dank nog aan onze sponsors:

Bakkerij van Eck uit Damwald
Bloembinderij Andreanum it Grou

Volgende week ronde 16!

 

Reactie achterlaten