Jurgen Steenwelle en Joep van Mourik clubkampioenen Strokeplay 2016

Jurgen Steenwelle, CK Strokeplay 2016
Jurgen Steenwelle, CK Strokeplay Heren 2016
Joep van Mourik, CK Strokeplay Senioren 2016
Joep van Mourik, CK Strokeplay Senioren 2016

Op deze droge Vaderdag ochtend streden 4 heren en 14 senioren om het kampioenschap Strokeplay van de PPGZ. De eerste ronde was nog maar net op gang en Albert de Vries scoorde een prachtige hole in one op hole 7. Dit beloofde veel goeds voor Albert, maar helaas, Albert kwam uit op 61 slagen. Na de eerst ronde voerde Mient Kobes de ranglijst bij de heren aan met een prima rondje 52, gevolgd door Jurgen Steenwelle met 53 slagen. Jan Ronald Wigarda volgde met 56 slagen.
Bij de senioren voerde een ontketende Joep van Mourik na de eerste ronde de ranglijst aan met 51 slagen! Bert ten Brink volgde met 57 slagen als tweede en een viertal spelers kwam daarna met 58 slagen. Favoriet Ele Snieder vergooide z’n kampioenschap met een rondje 63. De van de week aan star geopereerde Douwe de Bruin, bleek toch iets te enthousiast en moest na letterlijk één slag de strijd opgeven.
Na de koffie met gebak volgde ronde 2. De strijd bij de heren werd alsmaar spannender.
Op een bepaald moment leek Jan-Ronald “de derde hond te worden, die er met het been van doorgaat”, maar daar stak Jurgen een stokje voor  en werd uiteindelijk de verdiende winnaar met in totaal 109 slagen. En de kenners waren er het over eens, de beste man heeft gewonnen!
Jurgen speelt al tijden stabiel en sterk.( zie competitie uitslagen) En niet onbelangrijk, Jurgen bewaart de rust. Jurgen proficiat met dit mooie kampioenschap!
Mient, de winnaar van de afgelopen 3 jaar,  moest genoegen nemen met het zilver. (111 slagen) En Jan Ronald pakte het brons. (115 slagen) Zo werd het voor de jonge vaders toch een hele mooie Vaderdag!

Nrs 1,2 en 3 Strokeplay Senioren
Nrs 1,2 en 3 Strokeplay Senioren
Nrs 1,2 en 3 Strokeplay Heren

Joep leek op “een slof en een ouwe voetbalschoen” kampioen senioren te worden, maar hij liep een “minne” 2de ronde . Net op tijd kon Joep het tij keren en eindigde op een score van 61, wat ruim voldoende was voor de winst. Ele herstelde zich knap met een rondje par.
En daarmee werd de paardenman uit Donkerbroek 3de. (117 slagen)
Heerenvener Willem Bronsveld nestelde zich tussen beide mannen en veroverde met 2 knappe ronden 58 de tweede prijs. (116 slagen) Knap werk, Willem!
Zo werd het ook voor de oude vaders een mooie Vaderdag!

Het kampioenschap 2016 werd in stijl afgesloten met een lekkere lunch, beschikbaar gesteld door de PPGZ.
Familie Ytsma bedankt voor de prima baanomstandigheden en de catering en  PPGZ bedankt voor de organisatie en last but not least, alle spelers bedankt voor jullie deelname en sportiviteit. Tot volgend jaar!

2016-06-19-CK-Strokeplay2016

P.S. In augustus wil het Bestuur het PPGZ Kampioenschap Stableford organiseren.En dan rekenen we op de deelname van heel veel hoge handicap-ers! De datum krijgen jullie zo spoedig mogelijk gemaild.

Reactie achterlaten